Yamaha FZ150i Enthusiasts Forum
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Pelekat Rasmi Forum, sila buat tempahan di

http://myenthusiasts.org/fz150i/index.php/topic,22385.0.html

Logo Forum
 
Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
Author Topic: Senarai Harga Terbaru Motor FZ150i  (Read 16507 times)
jengjeng
Full Member
***
Posts: 103


« Reply #25 on: May 28, 2009, 01:33:21 PM »

kawe beli taun lepah..bule duo belas..keda ah hong motor kalu x silap kawe..dekat tame maju..rm8000 cash..bule myk full tank nga helmet sbutir..demo tny keda mano tu gor dekat2 9000..mhal tu..saem kawe beli di klang cash jugop..rm8000..kawe balik klate baruni..jupo sbutir ore bowok fz..dekat jlawat..tu pon mujo nk jupo..heheh
Logged

to late to fcuk
pak_tam
Ride For Fun
Mega Hero
******
Posts: 1594



« Reply #26 on: May 28, 2009, 02:45:09 PM »

masa konvoi kat Kelantan...tgh mkn mlm jumpa mat saleh hungri naik FZ... apa lagi..banyak soalan yg amrie romeo kena jwp...
Logged

PHQ 7842 - 019 480 99 21
pkgmuda@gmail.com
syari_yus@yahoo.com
,
romeyFZ
Full Member
***
Posts: 212

DBG 7698_roger2 @ 019-9807478


« Reply #27 on: June 01, 2009, 10:06:17 PM »

masa konvoi kat Kelantan...tgh mkn mlm jumpa mat saleh hungri naik FZ... apa lagi..banyak soalan yg amrie romeo kena jwp...
hahahahahaha
Logged

mumu.. huhu.. ngeek ngeek..
xse7en
Global Moderator
Mega Hero
*****
Posts: 3046



« Reply #28 on: June 01, 2009, 10:15:55 PM »

bukan hungry paktam....austria. guru silat tu..jgn main2...romey...kalo demo jupo dia kat wakaf che yeh ke kat mana2...tegurlah..then ckp orang utara kirim salam  ;D ;D
Logged

uda_kun
Jr. Member
**
Posts: 82



« Reply #29 on: June 01, 2009, 10:49:10 PM »

hehehe sory la
aku da lama pakai
dekat setaun da, aku bwk balik kelantan org ckp moto siam hehehe
xpnah nampak, tp kat klantan mmg jarang ader.
xpo2 demo beli nati kito wak group lok d klate ok?
hahaha...
sme cam ak gok..
org ckp mtr siam tp lantk ar..
nnt nk wat group jnge lupo ajk kawe..
kawe ore t.merah..
Logged


No FZ No Ride!!!!
romeyFZ
Full Member
***
Posts: 212

DBG 7698_roger2 @ 019-9807478


« Reply #30 on: June 02, 2009, 04:37:34 AM »

yak weh. dok kecek lupo kawe. kawe ore ajok gi kere kawe gi. janji gu fz. keto buko jale kawe cucuk2 blake. hahahaha! meh2 superbike doh keh.. ahahahahahhahaha!!
Logged
blues riders
Jr. Member
**
Posts: 76


« Reply #31 on: June 04, 2009, 11:08:59 PM »

saya mencari kdai yang boleh downpayment rendah & monthly tak terlalu tinggi.
ada sapa2 tau tak?
Logged
ħăčЌȡ
Sr. Member
****
Posts: 307


« Reply #32 on: July 07, 2009, 11:59:10 AM »

aku beli fz second kt penang..harga 6300..ari tu tgk ada sebiji lg..baru pakai dlm 6 bln kot..
Logged
mior siput
Guest
« Reply #33 on: July 08, 2009, 07:45:18 AM »

Salam,
Aku beli kat darma..
ko ada dua choice..
1.dp-rm1685 bulan lau 4thn 2++
2.dp-rm2381 bulan lau 3thn 236

aku amek no 2 tu...aeon la..bkn utang kedai..
lau berminat kontek jeff...
0196161588

Aku bgtau ikhlas,nk tolong...xde amek komisen pape..
Wasalam..

mak oi yang ang ambik harga 2,rm10,877.00....mahalnya hutang...
Logged
pak_tam
Ride For Fun
Mega Hero
******
Posts: 1594



« Reply #34 on: July 08, 2009, 04:48:57 PM »

tu la utang namanya...mcm pak tam la jugak...
Logged
ThePolice
Jr. Member
**
Posts: 63


« Reply #35 on: July 12, 2009, 11:47:51 AM »

lu ko nk beli,ko masuk jertih la...murah skit,dlm rm81-83,mse aku tgk bru ni la....dah angkat tu.....set la dgn sapa2 bdk eastern jmpa ramai2....hehehe...tp aku dh kt jb dah skg....
Logged
MuIz
Full Member
***
Posts: 161


0175110320 / 0134446419


« Reply #36 on: July 12, 2009, 03:52:04 PM »

Teman xconfirm la btul ke x...
nie teman servey kat kdai moto seng heng jln lahat..
teman xconfirm alamat die tp dpn skol ACS ipoh..
harge cash teman tnye RM7800 klu btul kountim bleh dpt first party RM7800 tu..
Logged



Ak DaLam DiLeMa....
BuDak ManjoI In Da FoRum..!!!
amin™
Full Member
***
Posts: 144


017-5900565


« Reply #37 on: July 12, 2009, 05:27:15 PM »

salam...

hahaha...
kwn sy(hayat) bli kt manjung, rm7500 je..
cash...
amacam??
Logged

amin™=bulat
tajul_akb
Guest
« Reply #38 on: July 12, 2009, 05:30:29 PM »

selalunya kalau murah ni diorang decalre insurans murah...cek tgk dia declare nilai motor  berapa ribu??a takkan dia jual motor lillahitaala...heheh
Logged
amarsa13
Hero Member
*****
Posts: 826


Genesis Climber Mospeada


« Reply #39 on: July 12, 2009, 10:51:49 PM »

sebenrnya aku dok tengok rega motot fz ni...makin naik...

masa aku beli dulu ada 2 tempat aku survey... UA (kedai motor kat area aloq setar & kangar) masa aku nak beli dalam 7600 - 1st party... kedai kat kangaq ni selalu aku pi sebab atas ada kedai aksessori

tapi aku amik chin hin jitra (area sp) senang nak servis extended warranty 2 tahun dalam 7800

tapi sekarang aku gi kat UA kangaq...harga dah naik dalam rm8400!!!rasa chin hin dalam 8600 kot...

mungkin ekoonomi jepun dah ok kot...
Logged


http://ardini169.fotopages.com
friendster : amin13
facebook : amin rahman

-Deo Non Fortuna-

+60195294395
Shazrul
Novice Newbie
*
Posts: 26

Wafiy..


« Reply #40 on: July 13, 2009, 12:25:01 AM »

elop everybody.. just for info... latest prize FZ setahu aku la.. tempat aku ambil Lean Seng Subang Perdana RM 8400.00 OTR... di Padang jawa.. belakang JPJ RM 8200.00 OTR murah 2 rat jerkk tapi aku ambik kat lean Seng sbb dia angkat EX5 aku RM 1400.00 yg Padang Jawa tu angkat seriban jerkk huh rugi2...
Logged


WST 9403 . Shazrul . 016-2425073
pak_tam
Ride For Fun
Mega Hero
******
Posts: 1594



« Reply #41 on: July 13, 2009, 08:16:31 AM »

Dah survey habis2 ka.... sayang jual moto lama..... pak tam moto2 lama dok ada lg... sayang oooo
Logged
matabang
Newbie
*
Posts: 8


« Reply #42 on: July 31, 2009, 09:02:30 PM »

kat Kepala Batas, Penang, kedai Soon Huat Motor Sdn. Bhd. di Jalan Dato Hj Ahmad Badawi, harga FZ RM7950 cash on the road first party all rider. Aku baru ja ambik FZ minggu lepas. Aku dah survey sekitar Bkt. Mertajam dan Bandar Perda, rata-rata kedai letak harga RM8200 ke RM8500 untuk FZ. Jadi aku ingat kedai Soon Huat tu lah yang paling murah.
Logged
Shazrul
Novice Newbie
*
Posts: 26

Wafiy..


« Reply #43 on: August 03, 2009, 10:32:54 AM »

ermm banyak gak beza priz tue..tapi untuk kawasan2 yang sewaktu dengannyer je la.. kalau area KL/SEl/Nilai wat masa ni paling murah aku jumpa RM8200 la..

syg gak motor lama paktam.. tapi nak wat cane.. takut xterjaga je nanti...len kalau duk kampung leh gak wat belasahan gi kebun....
Logged
sari
Full Member
***
Posts: 138


jumpa tegur2 la... 0174158186......... PJE 267


« Reply #44 on: August 05, 2009, 12:58:38 AM »

kat Kepala Batas, Penang, kedai Soon Huat Motor Sdn. Bhd. di Jalan Dato Hj Ahmad Badawi, harga FZ RM7950 cash on the road first party all rider. Aku baru ja ambik FZ minggu lepas. Aku dah survey sekitar Bkt. Mertajam dan Bandar Perda, rata-rata kedai letak harga RM8200 ke RM8500 untuk FZ. Jadi aku ingat kedai Soon Huat tu lah yang paling murah.

btol3..
aku pn stuju..
tp aku dah angkut 3 bln lbih dah le..
Logged
RottieJohnAyenN
Mega Hero
******
Posts: 1413



« Reply #45 on: August 06, 2009, 05:20:12 PM »

Salam,
Aku beli kat darma..
ko ada dua choice..
1.dp-rm1685 bulan lau 4thn 2++
2.dp-rm2381 bulan lau 3thn 236

aku amek no 2 tu...aeon la..bkn utang kedai..
lau berminat kontek jeff...
0196161588

Aku bgtau ikhlas,nk tolong...xde amek komisen pape..
Wasalam..
Utang standard pe rege ni, pastu amik loan ngan aeon lak tu mmg rege camni. Aeon mmg interest kaw2 punyer pastu lambat bayar sket ko tgk r nanti caner, kaw2 punyer call. Tp yang best tu full loan pun dia leh bagi, satu sen xyah kuar. Tp bernanah r bulan2.... ;D
Logged

nismo89
Full Member
***
Posts: 177

Proud to be FZian


« Reply #46 on: August 08, 2009, 08:37:29 AM »

Saya beli kat BrightWill Sdn. Bhd.....OTR rm8300.00...free baju hujan givi + helmet fullface MBL.....3 kali service free.....upah free time tukar tayar dari tubetype ke tubeless......sekian.
Logged

If better can be achieved,good is not enough.
nol_FZ
Novice Newbie
*
Posts: 37


FZi da Bomb


WWW
« Reply #47 on: August 08, 2009, 10:12:59 AM »

walau pun fz aku dah jual..sebab aku pki rxz cabuk skang..

lepas kawen aku nyer income prob sket..tu jual fz,zzr..nak beli er6 tak cukup duit

ada baby plak dah coming..

tapi..aku berjaya mengumpul balik duit setelah rxz aku ada org masuk meminang..

survery balik ler brg2 yg boleh melajukan motot nih..dapt 170kmh pun jadi la..hehehe..jia kelajuan

last moto fz aku dapat 140kmh jer..tkr sporket 150kmh jer..korang semua da bapa agaknya yer..lama gak tinggalkan porem nih..

sapa nak jual fz dia..bg tau aku k..budget rm5k..semua standard..xda modi apa..aksesori xda hal..

kaler itam kalo boleh..pasni dah dpt aku fnf ler balik





Logged
Shin-YAZ Nakano
Mega Hero
******
Posts: 1564


JLG 8400 JJC 8400 0177237523


WWW
« Reply #48 on: August 10, 2009, 12:12:43 PM »

FZ150i, S'pore price SG$6750 OTR x2.45=??
 ;D ;D ;D ;D

tambah sket R15 kt s'pore, antara review:
Hey i saw the r15 at the yamaha communications plaza at ubi. According to the dude there, its OTR price without insurance is SG$6.6K !!

I got some new info from the dude at the Yamaha communications plaza. According to him, OTR price not including insurance for R15 is 6.8K. And 2nd party insurance shld be 1.7K for P platers below 21 if im nt wrong. Totalling up to
8.5K OTR.
« Last Edit: August 10, 2009, 12:24:52 PM by yaz_inseven » Logged

tajul_akb
Guest
« Reply #49 on: August 10, 2009, 12:15:57 PM »

mak...mahalnya kat rm15k tu..
Logged
Pages: 1 [2] 3 4
  Print  
 
Jump to:  








Powered by MySQL Powered by PHP Metallic Abyss Theme by SMFers
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!