Yamaha FZ150i Enthusiasts Forum
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

Pelekat Rasmi Forum, sila buat tempahan di

http://myenthusiasts.org/fz150i/index.php/topic,22385.0.html

Logo Forum
 
Pages: [1] 2 3 ... 6
  Print  
Author Topic: Kembara Memori Mimaland  (Read 17184 times)
Syah
Design Department
Hero Member
*****
Posts: 800


012-697 3128 Yoshimurah


« on: April 12, 2009, 04:47:39 AM »

Pada Sabtu 11/04/2009 Geng Azroy 2009 menjejak kembali port Azroy Gila-Gila Remaja 80'an dating kt Mimaland grind. Dah lama aku nak datang balik tempat 1st time aku mandi swimming pool sebab zaman dulu susah nk cari swimming pool cam zaman sekarang.. ;D Rasa-rasa aku dah 18 tahun aku x datang tempat ni. Enjoy the picture


Ni je la bukti Mimaland ;D



Bergamba kenangan ngan pakcik yang jaga Mimaland ni



Rly sedih tak dapat mandi swimming pool sebab tiket abis.. grind


Pakcik ni tengah cerita kisah misteri Mimaland ni sejak ditutup




Tengah kusyuk dengar kisah misteri

Tempat yang paling seram.. ;D


Time to go..



Mimaland 1 ketika dulu..

"..The Mimaland was opened in 1975 and ceased operation about 15 years ago following some unresolved plans for expansion.."



Gelongsor air ni lagi panjang dari Sunway Lagoon bak kata Rly grind

Ni ride paling best la kiranya zaman tu..

Apai nak tengok Dinasor ni, tapi dah di hantar ke Zoo Taiping.. :P


Tasik yang dah jadi selut bak kata pakcik jaga tu..sorang pun tak berani tengok tasik tu pas dengar macam-macam citer pakcik tu... grind


« Last Edit: April 12, 2009, 07:24:36 PM by syah » Logged

Lorenzo Fizree
Mega Hero
******
Posts: 1934


0192697188


« Reply #1 on: April 12, 2009, 07:20:08 AM »

bestnyer.. :'( :'( :'(
Logged



ride for passion, not for UNTUNG  >monyok
Adz
Full Member
***
Posts: 211


013-222-1560


« Reply #2 on: April 12, 2009, 12:03:34 PM »

wohh... bestnya.. citer la skit apa yang misterinya? nape pakcik tu je sorang jaga kat sana? kenapa kerusi tu misteri sangat?
Logged
Galol Rabbani
Mega Hero
******
Posts: 1552


Kecantikan adalah hak milik setiap insan..


« Reply #3 on: April 12, 2009, 12:48:52 PM »

Tmpat nie kalau buat penggambaran entiti best jugak nih..wpun aku xdok KL tapi bila tengok mubi yg buat kat mimaland nie mcm nostalgia plak..nak2 tgk makeup org dolu2..rambut afro menggerbang..suar bell bottom..hehehe..
Logged

Tanya sama hati,Pernahkah merindu,Ingat masa lena apa mimpimu,Masa berjauhan,Apa nan dikenang,Bila difahamkan itulah sayang
xse7en
Global Moderator
Mega Hero
*****
Posts: 3046



« Reply #4 on: April 12, 2009, 01:09:02 PM »

sedih gak tengok tempat tu...galol..nanti kita pi situ skali  nak tak?aku sanggup.... ;D
Logged

Kembara_suria
Hero Member
*****
Posts: 730

CCF6050


« Reply #5 on: April 12, 2009, 01:46:40 PM »

ala....rugi aku xjoin apai semalam.... :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ :-[
Logged

Ayip....
017-3664885
kuantan....
bdk bru blaja
Guest
« Reply #6 on: April 12, 2009, 01:56:13 PM »

ceh ayip....
nk pg ride x ajk koi pn....
hahahahahah
Logged
Kembara_suria
Hero Member
*****
Posts: 730

CCF6050


« Reply #7 on: April 12, 2009, 02:11:41 PM »

ceh ayip....
nk pg ride x ajk koi pn....
hahahahahah


oik...jumaat aku ade ajak kamo kan....kamo je cakap xleh sebab ade assignment...dah tu hari ni cakap ade exam....dah gitu....aku xp pun...rugi nye... :-[ :-[ :-[ :-[
Logged
bdk bru blaja
Guest
« Reply #8 on: April 12, 2009, 02:33:32 PM »

2 la psl...
hahahahha.....
ni ranaco wat hal plak....
bleh plak blck out....
x tau la ade exam ke x...
addduuuiiihhh
Logged
Kembara_suria
Hero Member
*****
Posts: 730

CCF6050


« Reply #9 on: April 12, 2009, 02:35:31 PM »

2 la psl...
hahahahha.....
ni ranaco wat hal plak....
bleh plak blck out....
x tau la ade exam ke x...
addduuuiiihhh


xpe...nanti kita g strawberry park...kerabat puncak tu...pastu ambik pic..
Logged
bdk bru blaja
Guest
« Reply #10 on: April 12, 2009, 02:41:48 PM »

beres....
gram la...
asyk tgk org laen je ride....
huhuhuhuhuhuh
Logged
jengjeng
Full Member
***
Posts: 103


« Reply #11 on: April 12, 2009, 02:49:56 PM »

yang menjadi persoalan kat diriku ini
knpae tmpat ney ditutup..
Logged

to late to fcuk
bdk bru blaja
Guest
« Reply #12 on: April 12, 2009, 02:51:22 PM »

dh lame sgt....
ttp la....
lgpn dh byk persaingan kot....
hehehehehe....
sy pn x lhr lg mse tmpt ni bkk...
Logged
Fz Rider (faiz)
Mega Hero
******
Posts: 1405


013-4195602 / 017-6268547


« Reply #13 on: April 12, 2009, 03:44:01 PM »

ish..tempat punya gah dulu pun leh ditinggal gitu je..napa yer..
tak mampu bersaing ngan sunway lagoon ke.
best gak yer ride gi melawat tempat2 gitu.
Logged

Kembara_suria
Hero Member
*****
Posts: 730

CCF6050


« Reply #14 on: April 12, 2009, 03:48:17 PM »

betul gak tu...melawat tempat2 yang dulu nye famous n gah... :-\ :-\ :-\

mcm tu kena wat konvoi la plak...
Logged
Syah
Design Department
Hero Member
*****
Posts: 800


012-697 3128 Yoshimurah


« Reply #15 on: April 12, 2009, 04:16:01 PM »

Tu la..tengok gamba masa beroperasi ngan keadaan sekarang sedey je rasa..

Masa aku gi kecik lagi tak ingat sangat camner situasi masa tu..huhu :'(
Logged
Galol Rabbani
Mega Hero
******
Posts: 1552


Kecantikan adalah hak milik setiap insan..


« Reply #16 on: April 12, 2009, 06:01:30 PM »

Utk banyak lagi gambar2 kenangan Mimaland, leh pegi website fotopages nih http://25th-anniversary.fotopages.com/?entry=946446
Logged
|'m NaB|L
Sr. Member
****
Posts: 336


cOde NaME : RoaDRuNNer


WWW
« Reply #17 on: April 12, 2009, 06:19:23 PM »

ooo... tu bulat..

nnt aku nk syah story balik arr..hehehe.. ley kn syah...
Logged

rLy
Mega Hero
******
Posts: 1239


017-6351813


« Reply #18 on: April 12, 2009, 07:08:19 PM »

mmg seronok mimaland tu.....

kalau dtg awal semalam mau aku jln masuk dlm tgk tasik, sungai, n bangunan2 tinggalan di situ......
Logged
Kembara_suria
Hero Member
*****
Posts: 730

CCF6050


« Reply #19 on: April 12, 2009, 07:16:32 PM »

wah....best ni...nak ikut gak la....mimaland ni daerah mane ek
Logged
Syah
Design Department
Hero Member
*****
Posts: 800


012-697 3128 Yoshimurah


« Reply #20 on: April 12, 2009, 07:20:02 PM »

Mimaland ni start beroperasi tahun 1975 & tutup 1995... Masa aku gi dalam tahun 89-90 camtu la..tak berapa ingat sebab kecik lagi masa tu. Nak beli camera pun tak mampu lagi ;D

Tu la..klu datang awal memang nk masuk tengok tinggalan kat dalam tu..

Ade yang nak gi lagi ke? ;D
Logged
|'m NaB|L
Sr. Member
****
Posts: 336


cOde NaME : RoaDRuNNer


WWW
« Reply #21 on: April 12, 2009, 07:26:45 PM »

sbb utama tmpt tu tutup pasal pe, thn 1995 aku baru jek nk mngaja mngeje hehe,...

adekah sbb2 yg horror?

gulP!!!
Logged
Kembara_suria
Hero Member
*****
Posts: 730

CCF6050


« Reply #22 on: April 12, 2009, 07:28:58 PM »

Mimaland ni start beroperasi tahun 1975 & tutup 1995... Masa aku gi dalam tahun 89-90 camtu la..tak berapa ingat sebab kecik lagi masa tu. Nak beli camera pun tak mampu lagi ;D

Tu la..klu datang awal memang nk masuk tengok tinggalan kat dalam tu..

Ade yang nak gi lagi ke? ;D


aku nak g....
Logged
Syah
Design Department
Hero Member
*****
Posts: 800


012-697 3128 Yoshimurah


« Reply #23 on: April 12, 2009, 07:33:55 PM »

sbb utama tmpt tu tutup pasal pe, thn 1995 aku baru jek nk mngaja mngeje hehe,...

adekah sbb2 yg horror?

gulP!!!


Yang aku dengar sebab kene saman pasal wat pencemaran kat sungai gombak tu, yang kedua mungkin persaingan ngan tempat-tempat baru yang lagi gah.. Mimaland ni tempat dia agak pedalaman gak. Masa kitorang naik agak seram sejuk gak la sebab horror jalan masuk dia :-[ :-[

Ni jalan masuk dia




Glory days over: This road leading to Mimaland used to be quite busy. Now it is in a perpetual state of disrepair.
Logged
|'m NaB|L
Sr. Member
****
Posts: 336


cOde NaME : RoaDRuNNer


WWW
« Reply #24 on: April 12, 2009, 07:36:15 PM »

sape2 yg ade knal ngan Karam Sigh Walia, suh dier wat laporan ttg nih..hehe..

Logged
Pages: [1] 2 3 ... 6
  Print  
 
Jump to:  








Powered by MySQL Powered by PHP Metallic Abyss Theme by SMFers
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!