Yamaha FZ150i Enthusiasts Forum
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Anda ingin menjadi BOSS pada FZ anda. Sila layari http://tuneboss.co untuk keterangan lanjut. Teknologi yang motor besar pun takde tapi ada utk FZ, hebat betui anak tempatan muka ada senyuuummm
 
Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: ekzos senyap  (Read 5489 times)
cikguejat
Full Member
***
Posts: 198


« Reply #25 on: July 15, 2009, 02:06:53 PM »

salam........
leh repair ker kalo dah osak ekjos tue........?
selalunya kena bedah la (operate/potong & weld balik)
hem kalo repair mahal sgt baik ganti je baru........alah membeli menang memakai...
Logged
thE rOcK
Sr. Member
****
Posts: 443


019-2022983


« Reply #26 on: July 16, 2009, 03:47:07 AM »

salam........
leh repair ker kalo dah osak ekjos tue........?
selalunya kena bedah la (operate/potong & weld balik)
hem kalo repair mahal sgt baik ganti je baru........alah membeli menang memakai...

jaga2..cikgu otomotif dah bagi cadangan..hehehe
Logged
cikguejat
Full Member
***
Posts: 198


« Reply #27 on: July 16, 2009, 09:23:36 AM »

 ;Dx de mana le resepi rahsia..........pasang turbo? vixion mmg dah pasang tp keberkesanannya x dpt dipastikan...........(malas aku nak pikir......sakit pale jer...........hehehe)
Logged
MohdRizal-MW+BKC
Jr. Member
**
Posts: 70


« Reply #28 on: July 16, 2009, 09:38:10 AM »

tu lah pasal kena tanya otai2 kat sini...sekang slow balik lar aku ari tu eksiden konic & ws givi kaput...huhuhu
Logged

zero one nine two one seven four three four seven
thE rOcK
Sr. Member
****
Posts: 443


019-2022983


« Reply #29 on: July 17, 2009, 08:33:07 AM »

;Dx de mana le resepi rahsia..........pasang turbo? vixion mmg dah pasang tp keberkesanannya x dpt dipastikan...........(malas aku nak pikir......sakit pale jer...........hehehe)
aku nak masuk ekjos kancil
Logged
cikguejat
Full Member
***
Posts: 198


« Reply #30 on: July 17, 2009, 08:58:29 AM »

leh masuk ekjos pe pun tp bunyi x tau le mcm ner???? hehehe
Logged
tajul_akb
Guest
« Reply #31 on: July 18, 2009, 11:21:25 AM »

make sure ekzos yg dipakai sama dgn cc yg sepatutnya .takut nanti drop performance....cc kecik pi pakai yg 600cc punya naya...
Logged
amin™
Full Member
***
Posts: 144


017-5900565


« Reply #32 on: July 18, 2009, 12:19:13 PM »

cari yg catalyzer...mmg tujuan utk mesra alam..senyap jer..heheh..takpun ambik ekzos honda xt1...senyap jer..syahdu jer dgr..

xnk try exhaust abg yus ke???
hehehe...
Logged

amin™=bulat
amin™
Full Member
***
Posts: 144


017-5900565


« Reply #33 on: July 18, 2009, 12:24:02 PM »

2 la kelebihan dia
kat mana talkin ni..nak gak aku buat..talkin??cam talkin arwah jek bunyinya..

hahahahahahahahahahaha......
nk talkin kabo nye....
smpt ag wt lwk....
cannot go....
try la exhaust abg yus wt.....
Logged
moronxs
Full Member
***
Posts: 126



« Reply #34 on: September 08, 2009, 12:03:23 PM »

klu ada yg dh ready made lg best..syg oo ejos ori..

ritu ade g usha kdai moto kat stesen bus temerloh, apek tu bgtau kilang kat melaka sedang giat mengoperate/membuat ekzos ghupe mcm ori tp bunyik cambest. so, akupn tgh tggu jgk bila la apek tu nk amik ekzos tersebut..
(if apek tu tpu aku, aku tpu jgk la kat korg..tq..)
Logged

buah chempedak diluar pagar,
saya budak baru nak belajar.
blade99
Newbie
*
Posts: 12


It's not what u ride, it's why and how u ride


« Reply #35 on: July 14, 2010, 03:09:01 PM »

kat mana talkin ni..nak gak aku buat..talkin??cam talkin arwah jek bunyinya..


ada yg cakap takim dah arwah, adayg kata makin berisi, ada yang kata yang arwah ialah tapa dan izzat mulut pot pet time kerja.. mana satu betul? Wallahualam..
apa2hal boleh call izzat 0169009077


bro klu amek MRR2...terus p amek duke ke sentul...pastu amek simpang sentul...dan tengok ke 45darjah.. Grin Grin...tu la kedainye...

klu dr setapak(takim bkn kt setapak)..amek jln gombak..p arah sentul...sblm lalu kat bwh hiwy duke..blah kiri...

klu dr sentul...p ikut jln ke jalan gombak...slps je lalu kat duke..blah kanan...huhuuhu


serch kat google earth je la..senang..

tah betoi ke tak direction ak nie...wakakaka Grin Grin Grin


http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,8859.0.html

Aku jumpa link nih kat MBC...harap2 boleh membantu.....

blade99
« Last Edit: July 14, 2010, 03:11:33 PM by blade99 » Logged

Jom touring
mamatteruja85
Novice Newbie
*
Posts: 27


« Reply #36 on: June 24, 2012, 08:04:59 AM »

saya baru gak join kat forum ni, kata orang tu baca2lah dulu, so nak tanya ekzos bentuk macam nobi tu saya minat tapi bunyi dia kuat tak, saya suka bentuk camtu, tapi kalau ada produk yang jual tapi bunyi x kuat ada tak,

tima kasih
EKZOS AFTERMARKET NI DIA BUAT DIRECT-FLOW....SO BISING LA, SEBB DIA DESIGN UTK PERFORMANCE RACING...
KALAU EZOS STANDARD, DIE JENIS S-FLOW, ADE 3 ALIRAN ANGIN BILA MSUK KE TABONG EKZOS TU...MCM TABUNG EKZOS KETE..SO DIE BUNYI SMART LA...NERD SOUND...KUI3...
AKU SUKA EKZOS STANDRAD HONDA CBR 250 2011, BUNYI DIE BILA SPEED PUIIII////PIUUUUU.....MCM KPL TERBANG....
Logged
SurFer
I'm Neo
Administrator
Mega Hero
*
Posts: 1311



WWW
« Reply #37 on: June 24, 2012, 10:15:28 AM »

ni yg teruja nak dengar bunyi ekjos 250 ni
harap2 tak tertarik sangat
Logged
Pages: 1 [2]
  Print  
 
Jump to:  








Powered by MySQL Powered by PHP Metallic Abyss Theme by SMFers
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!