Yamaha FZ150i Enthusiasts Forum
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News:

PERHATIAN: PADA YANG INGIN MENDAFTAR MENJADI AHLI FORUM SILA CLICK REGISTER.
MASUKKAN NAMA FORUM ANDA, EMAIL ADDRESS, PASSWORD DAN SUSUN JIGSAW PUZZLE, KEMUDIAMASUKKAN NAMA FORUM ANDA, EMAIL ADDRESS, PASSWORD DAN SUSUN JIGSAW PUZZLE

Logo Forum
 
Pages: [1] 2
  Print  
Author Topic: Momos New 250cc Model launching soon  (Read 6858 times)
Abang Lu
Guest
« on: October 10, 2008, 06:38:14 PM »



salam sumer...

momos akn launch boxer250 soon... harga d jangkakn bwh rm12k...
for more info pls refer kt sni... http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,49258.0.html
Logged
afiqorb123
Mega Hero
******
Posts: 1819


wrt 134


« Reply #1 on: October 10, 2008, 06:50:30 PM »

momos nie moto dari mane eh ?
senior aku kat skolah ade pkai boxer 200 ...
bunyi BAPAK kuat...
Logged

zhafir92
Mega Hero
******
Posts: 1303


« Reply #2 on: October 10, 2008, 07:53:36 PM »

momos boxer ni rebadge dari brand tiger motorcycles(thai mari)
maknanya moto thailand yang momos impot masuk.
moto ni nipis je, cam rxz
Logged
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #3 on: October 10, 2008, 07:58:22 PM »

tp body die gempak la beb....
Logged

AKU PENCINTA KENDERAAN BERODA 2....
BKA 6544
019-6816554
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #4 on: October 10, 2008, 08:08:26 PM »

riderman...bpe kelajuan moto ni?
Logged
sdan
Hero Member
*****
Posts: 812



« Reply #5 on: October 10, 2008, 08:17:54 PM »

Motor ni tak laju pun.....harap ja cc besar...... dah la tu air-cooled.....single cylinder....SOHC.....

Kalau spare parts motor ni dah sampai malaysia....part yang akan di buru oleh saya adalah meternya, fork depan, rim & disc, dan mudguard depan.....

pembetulan bro... oil-cooled.

suka betul dgn front end dia. usd fork..
Logged

keep the paint up, and the rubber down!
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #6 on: October 10, 2008, 08:19:57 PM »

tp papehal pon baik lg FZi ni kan... ;D ;D
Logged
sdan
Hero Member
*****
Posts: 812



« Reply #7 on: October 10, 2008, 08:21:11 PM »

tp papehal pon baik lg FZi ni kan... ;D ;D

setuju!!!

kalau bawak 250cc, msti org ingat boleh cecah minimum 160km/h.
Logged
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #8 on: October 10, 2008, 08:28:59 PM »

la...yg p pakai momos watpa.....nape x gne modenas je trus...brulah made in malaysia...kalau la fz ni 250cc....bahagie la aku.... ;D ;D
Logged
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #9 on: October 10, 2008, 08:34:24 PM »

owh...gile tol nak wat project2 besar tp xde sponser..pe da....
ptotnyer bdk tu pakai FZi  ni....
Logged
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #10 on: October 10, 2008, 08:39:08 PM »

uit....aku pon nak ikot...abes je ride keliling dunie da dapat title dato'.....sonang da nak idop.. ;D
Logged
afiqorb123
Mega Hero
******
Posts: 1819


wrt 134


« Reply #11 on: October 10, 2008, 08:48:16 PM »

title je dato .
duit byk ke ?????????
Logged
afiqorb123
Mega Hero
******
Posts: 1819


wrt 134


« Reply #12 on: October 10, 2008, 08:58:03 PM »

moto hawk tuh mcm tzm yang dinakedkan ...
Logged
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #13 on: October 11, 2008, 10:10:34 PM »

haah la bro...moto ni smart la...sesuai nagn zaman2 die....
Logged
afiqorb123
Mega Hero
******
Posts: 1819


wrt 134


« Reply #14 on: October 11, 2008, 10:54:40 PM »

bagi aku ...
hawk tuh kalau blakang die di modernkan skit mesti cun ....
Logged
^Frenchy^
Administrator
Ultra Hero
*
Posts: 5263


019 - 572 4848


WWW
« Reply #15 on: October 12, 2008, 11:49:16 AM »

moto jenama ni selalu susah start... aku harap model ni ada improvement. 
Logged

Straight line speed is overrated. The corners is where the fun is. Anybody can ride the straight line.

shuk hayden
Hero Member
*****
Posts: 618

bLoCk HeAd!!!


« Reply #16 on: October 13, 2008, 07:27:45 PM »

tp papehal pon baik lg FZi ni kan... ;D ;D

setuju!!!

kalau bawak 250cc, msti org ingat boleh cecah minimum 160km/h.



ha3 sangat2 sayer setuju,up side down fork,xyah ssh2 nk cr,smart wooo
Logged

SurFer
I'm Neo
Administrator
Mega Hero
*
Posts: 1304



WWW
« Reply #17 on: October 14, 2008, 09:51:08 AM »

 ;D ;D ;D ;D ;D







Larger pics at http://myenthusiasts.org/
Logged
afiqorb123
Mega Hero
******
Posts: 1819


wrt 134


« Reply #18 on: October 14, 2008, 12:03:41 PM »

headlight die cun !!!!
Logged
syafiadam
Sr. Member
****
Posts: 493


upgrade......


« Reply #19 on: October 16, 2008, 10:39:07 AM »

moto ni macam rxz sket loh.... ;D
Logged
Abang Lu
Guest
« Reply #20 on: October 16, 2008, 04:57:49 PM »

size x salah aku sma jer ngan boxer200... saing2 rxz txr fzi...
cuma cc jer bsar... engine bore dr 200 jd 250...
Logged
AmirBurn
Mega Hero
******
Posts: 1103

fz150i save


« Reply #21 on: April 08, 2009, 03:21:25 PM »

dapat fering..mmg cun.. ;D
Logged

amarsa13
Hero Member
*****
Posts: 826


Genesis Climber Mospeada


« Reply #22 on: April 08, 2009, 04:07:37 PM »

sebelum nak beli moto FZ ni aku teringin nak beli momos boxer / momos mito... coz orang kata buatan dia tahan... tapi kalu nak beli kena menapak la aku ke KL... penang tak dak... tanya ChinHin...depa malas nak kual dah jenama MOMOS..kurang sambutan...yang cuma depa jual yang pantera (moped) tapi nampak ganas la...

kalau aku beli moto ni aku tak join la hangpa... ;D ;D ;D ;D
Logged


http://ardini169.fotopages.com
friendster : amin13
facebook : amin rahman

-Deo Non Fortuna-

+60195294395
^Frenchy^
Administrator
Ultra Hero
*
Posts: 5263


019 - 572 4848


WWW
« Reply #23 on: April 11, 2009, 12:42:20 PM »

aku ada kawan beli pantera tu... beli hampir sama hari. bulan dah sama... skang moto dia memanjang kat kedai. start moto bukan senang nak idup... terutama pagi. aku tengok makin lama makin kurang dia naik moto... dan akhirnya skang pakai keta balik. hehhhehhee... moto aku ok lagi. tak ok bila aku start gatal tangan jer...  ;D
Logged
zhafir92
Mega Hero
******
Posts: 1303


« Reply #24 on: April 11, 2009, 03:09:07 PM »

untuk yg suka main pickup moto ni sesuai kot. sebab cc besar + ringan.
yg momos 200 pun terbaik gak pickup dia
Logged
Pages: [1] 2
  Print  
 
Jump to:  




Powered by MySQL Powered by PHP Metallic Abyss Theme by SMFers
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2013, Simple Machines
Valid XHTML 1.0! Valid CSS!